لیست اختراعات علي طاهري


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 26
تاریخ ثبت: 1398/06/29
خلاصه اختراع:

هيدروژل ها شبكه‌هاي پليمري با دانسيته اتصالات عرضي بالا هستند كه قابليت جذب آب كمي دارند. حضور در بستر آبي و تماس با بدن با توجه به كاربرد اين هيدروژل ها در مصارف بهداشتي و پزشكي ، پتانسيل آلودگي باكتريايي و همچنين حساسيت هاي پوستي بسيار افزايش مي‌دهد. بنابراين هيدروژل هاي آنتي باكتريال از اهميت بالايي برخوردارهستند. افزون بر اين، عدم سميت و امكان رشد سلول هاي زيستي در مجاورت اين هيدروژل ها هم يك چالش محسوب مي شود. بنابراين در اين تحقيق هيدروژل هاي آنتي باكتريال زيست سازگار با استفاده از اليگومرهاي فعال ستاره‌اي زيست پايه براي اولين بار با كمك تابش پرتو فرابنفش سنتز شدند. در گام نخست اين تحقيق، اليگومر فعال با استفاده از روش تراكمي (هيدروكسيل-كربوكسيليك اسيد) سنتز و عاملدار( گروه وينيلي) شد. در گام بعدي هيدروژل با كمك روش پليمريزاسيون راديكالي به كمك تابش پرتو فرابنفش قاالبگيري وسنتز شد. اثرات مختلف مانند نوع آغازگر، زمان تابش، نوع كومونومر، نوع حلال بر روي خواص مورد نظر هيدروژل بررسي شدند. نتايج حاكي از آن است كه هيدروژل با قابليت كاربرد در مصارف بهداشتي-پزشكي با خواص بسيار بالاي آنتي باكتريال و مناسب زيست سازگاري در كنارجذب مناسب آب ، باامكان قالبگيري وانعطاف پذيري مناسب تهيه شد.

تاریخ ثبت: 1391/02/09
خلاصه اختراع:

با توجه به زندگي ماشيني تصادفات و ساير حوادث درصد نسبتا بالايي از بيماران ضايعات نخاعي و مغزي در جامعه وجود دارند. متاسفانه آمار ضايعات ناشي از تروما تصادف و بلاياي طبيعي نظير زلزله در كشور ايران بسيار بالا مي باشد. از اين رو گروه بزرگي از افراد جامعه مي توانند دچار عوارض ناشي از ضايعات و صدمات نخاعي - مغزي گرديده و در نتيجه جامعه را دچار صدمات جبران ناپذيري كنند. عوارض جانبي در مورد ضايعات نخاعي بصورت فلج اندامهاي تحتاني (پاراپلژي) و فلج اندامهاي تحتاني و فوقاني (كوادريپلژي) ديده مي شود. از طرف ديگر شيوع ام. اس پاتولوژي هاي سيستم اعصاب و ساير آسيبها گروه بسياري از بيماران را به درمانهاي فيزيوتراپي و بازتواني نيازمند كرده است. در طي تمرينات توانبخشي معلولين لازم است كمر و پاهاي بيمار مهار شوند تا از انحراف به سمت هاي جانبي جلوگيري شده و از صدمات احتمالي مصون شود. در روش هاي سنتي توانبخشي 3 يا 4 فيزيوتراپ جهت نگه داري بيمار از ناحيه كمر و حركت دادن پاها درگير مي شدند. اما با استفاده از اين سيستم كمر بيمار را مي توان مهار كرد و عرض دستگاه را براساس پهناي لگن تنظيم نمود. همچنين با تنظيم فاصله بين مفصل زانو تا مفصل لگن و ساير تنظيمات پاها را مهار نمود. مهار كردن پا مانع از منحرف شدن به سمت هاي جانبي مي شود. هدف از اين اختراع طراحي بريس مدرج قابل تنظيم براي مفاصل زانو و لگن مي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/02/09
خلاصه اختراع:

با توجه به زندگي ماشيني، تصادفات و ساير حوادث، درصد نسبتا بالايي از بيماران ضايعات نخاعي و مغزي در جامعه وجود دارند. متاسفانه، آمار ضايعات ناشي از تروما, تصادف و بلاياي طبيعي نظير زلزله، در كشور ايران بسيار بالا مي باشد. از اين رو گروه بزرگي از افراد جامعه مي توانند دچار عوارض ناشي از ضايعات و صدمات نخاعي مغزي گرديده و در نتيجه جامعه را دچار صدمات جبران ناپذيري كنند. عوارض جانبي در مورد ضايعات نخاعي بصورت فلج اندامهاي تحتاني (پاراپلژي) و فلج اندامهاي تحتاني و فوقاني (كوادريپلژي) ديده مي شود. از طرف ديگر شيوع ام.اس، پاتولوژي هاي سيستم اعصاب و ساير آسيبها، گروه بسياري از بيماران را به درمانهاي فيزيوتراپي و بازتواني نيازمند كرده است. امروزه با افزايش تعداد بيماران ضايعات نخاعي و مغزي در سطح دنيا، استفاده از ربات ها و فناوري هايي نظير واقعيت مجازي مورد توجه بسياري از محققين قرار گرفته است، از اين روش ها بگونه اي استفاده مي شود كه ساختارهاي عصبي مخصوص حركت و راه رفتن را در نخاع، ساختمان هاي فوق نخاعي و مغز مجددا فعال مي نمايند. در اين اختراع، هدف طراحي و پياده سازي محيط واقعيت مجازي براي يك مجموعه رباتيك جديد جهت انجام عمل توانبخشي در بيماراني است كه در اثر سكته و يا در اثر ضايعات نخاعي، دچار مشكلات حركتي در هنگام راه رفتن شده اند. در اين اختراع ضمن معرفي ويژگي هاي محيط واقعيت مجازي، نرم افزار واسط كاربري طراحي شده براي اين منظور نيز ارائه خواهد شد. با بكارگيري اين محيط مجازي و فراهم شدن فيديك ديداري براي بيمار، انگيزه بيمار براي انجام تمرينات راه رفتن افزايش يافته و كيفيت آموزش بهبود داده خواهد شد. هدف از اين اختراع طراحي و پياده سازي محيط واقعيت مجازي براي بازتواني و فيزيوتراپي سيستم اعصاب مركزي مي باشد.. مزاياي اختراع انجام شده عبارتند از: 1- امكان استفاده براي بيماران سكته مغزي و ضايعات نخاعي و بيماراني كه دچار مشكلات تعادل هستند. ۲- افزايش كيفيت، دقت و تكرارپذيري درمانهاي فيزيوتراپي و توان بخشي در مقايسه با روش هاي ديگر ٣- قابل استفاده براي كليه مراكز درماني جهت تمرينات راه رفتن معلولين ۴- افزايش انگيزه بيمار براي انجام تمرينات راه رفتن و ساير تمرينات ۵- امكان مشاهده نمودار هاي تغيير گشتاور و توان موتورها ۶- امكان مشاهده زواياي مفاصل زانو و لگن در نرم افزار ۷- امكان ارزيابي پيشرفت بيمار در حين تمرينات توانبخشي

تاریخ اظهارنامه: 1391/05/20
مالک/مالکان: علي طاهري
تاریخ ثبت: 1392/05/28
مخترع/مخترعان: علي طاهري
خلاصه اختراع:

امروزه با شيوع ايدز، شيوع عفونت هاي قارچي افزايش يافته است و نياز به داروهاي ضد قارچي جديد ضروري است. زيست فناوري دريايي در سال هاي اخير نشان داده است كه متابوليت هاي موجودات دريايي مثل جلبك هاي پر سلولي اثرات درماني بسيار مشخصي دارند. در سواحل چابهار نيز تمامي انواع جلبك هاي دريايي يافت مي شوند. در اين تحقيق ابتدا به بررسي چندين عصاره جلبك دريايي روي قارچ كانديدا آلبكانس پرداختيم و سپس با استفاده از طرح فاكتوريل به بررسي اثر تركيبي پرداختيم و تركيبي كه در كمترين غلظت بيشترين اثر مهار قارچي را نشان داد با داروهاي ضد قارچي بررسي و تركيبي كه موثرتر بود را به عنوان اختراع به ثبت مي رسانيم. تركيب عصاره الكلي جلبك گراسيلاريا آركوآتا (10 ميلي گرم در ميلي ليتر)، نيزيمودينيا زانارديني (5 ميلي گرم در ميلي ليتر)، سيستوسريا اينديكا (5 ميلي گرم در ميلي ليتر) و عصاره پادينا (2 ميلي گرم در ميلي ليتر) قابليت مهار كامل قارچ كانديدا آلبيكانس را دارد و داراي خواص مشابه داروهاي ضد قارچ معمول است و به دليل سازگار بودن تركيبات به كار رفته در اين تركيب توانايي بالقوه در توليد داروهاي غير خوراكي و خوراكي جهت مقابله با قارچ كانديدا آلبيكانس را داراست.

تاریخ اظهارنامه: 1393/01/05
تاریخ ثبت: 1394/02/19
خلاصه اختراع:

عنصر اختراعي دستگاهي است كه براي فشرده كردن و انسداد جريان گاز/آب در لوله¬هاي پلي اتيلني به كار مي¬رود. فك¬هاي اين دستگاه بر خلاف دستگاه¬هاي مشابه به صورت عمودي قرار دارند و عمل فشرده كردن را انجام مي¬دهند. براي هر فك دستگاه از يك مكانيزم 6 ميله¬اي استفاده شده است كه از هر مكانيزم يك لينك به پيچ انتقال قدرت متصل مي¬گردد و چرخاندن دستگيره اصلي دستگاه باعث بالا و پايين رفتن مهره و در نتيجه نزديك و دور شدن فك¬ها به يكديگر مي¬شود. اين دستگاه داراي وزن 40 كيلوگرم است كه يك نفر به راحتي مي¬تواند از آن استفاده كند. اين دستگاه قابليت فشرده كردن لوله¬هاي با قطر 1 اينچ تا 6 اينچ و با جنس HDPE را دارد. طراحي اين دستگاه به گونه¬اي است كه بر خلاف نمونه¬هاي ديگر براي فشرده كردن لوله احتياجي به كندن گودال بزرگ نمي¬باشد و تنها با كندن گودالي با قطر 45 سانتيمتر مي¬تواند لوله را فشرده نمايد و بدين ترتيب در وقت و هزينه تعميرات بشدت صرفه جويي نمود.

تاریخ ثبت: 1399/04/23
خلاصه اختراع:

تنها كمي بعد از استفاده گسترده ازمواد راديواكتيو و اشعه ايكس در پزشكي و صنعت، آثار زيان بار اين پرتو هاي نمايان گرديد. پرتوهاي يونيزان پر انرژي باعث ايجاد آسيب هاي جبران ناپذير به DNA مي شوند به همين علت سازمانهاي حفاظت پرتويي سعي كرده اند با تعيين حدود دوزهاي مجاز براي پرسنل و افراد جامعه، اثرات زيانبار پرتو را كاهش دهند. از ابتدايي ترين روش ها براي حفاظت در برابر پرتوهاي يونيزان، قرار دادن يك حفاظ بين منبع توليد پرتو و فرد پرتوكار مي باشد. سرب از نخستين مواد مورد استفاده در حفاظت پرتويي مي باشد اما با توجه به مشكلات حفاظ هاي سربي از قبيل سميت قابل توجه و شكنندگي و وزن بالاي، بحث جايگزيني حفاظهاي سربي با حفاظهاي عاري از سرب بسيار با اهميت مي باشد. از مزاياي استفاده از از فلزاتي از قبيل مس، تنگستن، باريوم در ساخت حفاظ هاي پرتويي ميتوان به تضعيف فوتوني بيشتر نسبت به سرب، عدم سميت، انعطاف پذيري بالا و عدم ترك خوردن در هنگام خميدگي، رفع مسائل مربوط به دفع در محيط اشاره كرد. با توجه به اينكه دستهاي پرسنل در بخش هاي پزشكي هسته بسيار در معرض تابش هاي يونيزان مي باشد، استفاده از دستكش هاي محافظ بسيار با اهميت است، به همين بابت هدف اين پروژه ساخت دستكش محافظ پرتويي چند لايه (ضخامت هر لايه 1 ميلي متر) تضعيف كننده پرتو يونيزان با استفاده از نانو فلزاتي بود كه علاوه بر صرفه اقتصادي بيشترين ميزان تضعيف را در محدوده انرژي هاي 50 تا 100 kvp دارا باشند. با توجه به نتايج بدست آمده محافظ ساخته شده با درصد هاي وزني 40% و ترتيب لايه‌اي باريوم-تنگستن-مس و چگالي ميانگين 1.67g/cm3 داراي انعطاف پذيري مناسب جهت ساخت دستكش مي باشند و همچنين تابش هاي يونيزان در محدوده 50 تا 100 kvp را بين 80 تا 95 درصد كاهش مي‌دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/08/18
تاریخ ثبت: 1390/02/04
خلاصه اختراع:

خلاصه در هندسه هاي نهايي بدست آمده كه تمام ديواره ها انحنا داشتند، به علت شعاع انحناي مناسب، بيشترين ضريب ديد نسبت به خروجي بدست آمد و از تشعشعات ثانويه اضافي بين سطوح داخلي كه باعث بالا رفتن دماي سطوح داخلي مي شود، جلوگيري به عمل مي آيد. در نتايج آزمايش ميزان Qs برابر 7122.55 W بدست آمده كه نشان دهنده ي افزايش هر چه بيشتر گرماي خروجي نسبت به ساير طرح ها مي باشد. افزايش سطح ناشي از انحنا باعث افزايش سطح انتگرال گيري شده در ضريب ديد مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/07/28
مالک/مالکان: علي پذيرنده
تاریخ ثبت: 1389/09/20
خلاصه اختراع:

در اين پروژه يك سيستم توليد نوترون توسط شتابدهنده خطي بيمارستاني الكترون مورد بررسي قرار مي گيرد. دستگاه در نظر گرفته شده در اينجا يك شتابدهنده الكتروني Varian 2300C/D ‏مي باشد كه در مد الكتروني با انرژي 20MeV ‏ كار مي كند. الكترونهاي خروجي از شتابدهنده خطي در ابتدا با يك هدف سنگين ا‏ز جنس عنصري با عدد اتمي بالا (مانند تنگستن و سرب ) اصابت نموده ، سپس فوتونهاي تابش ترمزي ايجاد شده با برخورد به يك هدف ثانويه ( از جنس برليوم يا سرب ) موجب انجام واكنش مي گردند. نوترونهاي حاصله داراي طيف انرژي وسيعي از محدوده حرارتي تا حدود 10MeV ‏مي باشند كه به طور معمول براي استفاده در BNCT مناسب نيستند بدين جهت به كندسازي و شكل دهي طيف نوترون نياز است. به همين منظور در اين تحقيق يك سيستم BSA جهت توليد ، كندسازي و شكل دهي باريكه نوتروني و طيف انرژي آن طراحي شده است . كليه مراحل فرآيند توليد فوتون و فوتونوترون و همچنپن ترابرد نوترون در سيستم BSA توسط كد مونته كارلوي FLUKA شبيه سازي گرديد. نتايج حاصل از اين شبيه سازي نشان دهنده توليد يك نرخ شار نوتروني كل از مرتبه ده به توان هشت است. طيف نوتروني بدست امده دا‏راي يك قله در محدوده نوترونهاي حرارتي است. بدين ترتيب نرخ شار نوترون حرارتي در داخل كاواك سيستم و در داخل فانتوم (قرار گرفته در مقابل كاواك) بترتيب از مرتبه ي ده به توان هشت و ده به توان هفت ست . اين نرخ شار مي تواند بمنظور تابش دهي به نمونه هاي آزمايشگاهي مورد استفاده قرار گيرد. همچنين اين سيستم د‏ر صورت بهينه سازي مي تواند در درمان برخي از سرطانهاي پوست ( مانند Melanoma ‏ نوترون درماني همراه با جراحي باز جمجمه (در درمان Glioma ‏ مورد استفاده قرار گيرد. اين چشمه نوتروني قابليت استفاده در تحقيقات هسته اي را نيز دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/05/30
تاریخ ثبت: 1389/08/24
خلاصه اختراع:

خلاصه: ‏موتورهاي جت احتراق پالسي، بواي پرمپادهاي (هواپيماي بدون سرنشين) مختلف و با كاربردهاي مختلف از جمله پرمپادهاي هدف، انتحاري مناسب مي باشد از جمله كاربردهاي ديگر موتورهاي جت احتراق پالسي در صنايع دفاعي، نظامي، هوا فضا و ... است. ‏يكي از ويژگيهاي عمده اين نوع موتورها اين است كه مي توان با توجه به نوع كاربري، آن را در مقياس هاي متنوع طراحي كرد و ساخت. ‏موتورهاي جت احتراق پالسي داراي انواع گوناگوني مي باشند كه در اين پروژه ما بيشتر به طراحي و ساخت مدل آن پرداختيم. ‏موتورهاي جت احتراق پالسي با توجه به نيروي تراست توليدي بسيار بالا و مزاياي منحصر بفرد زمينه فعاليت‏هاي بيشتري را در كشور عزيزمان مي طلبد. ‏

موارد یافت شده: 26